Свечано отворен студентски трг

28. август 2015.

Свечано отворен студентски трг

На Палама је синоћ, у присуству великог броја званица и грађана, свечено отворен Студентски трг у чију градњу је општина уложила 500.000 КМ.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је да овај трг показује да се и у времену кризе ствари могу мијењати, а да му је посебно драго што Пале попримају прави урбани карактер.

„Као неко ко је овдје био и у рату и помагао да се млади образују и јача Универзитет, искрено осјећам задвољство када видим да Пале јачају и постају урбана средина на понос српског народа“, истакао је Иванић.

Он је напоменуо и да је био на отварању почетка радова на Студентском тргу.

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић изјавио је да је ово велики дан за општину, као и за све грађане Пала.

„Усудио би се рећи да је ово историјски тренутак за општину Пале јер смо вечерас отворили Студентски трг који је један од највећих у БиХ“, рекао је Ковачевић, додајући да трг заузима простор од 8.000 метара квадратних и да се на њега надовезује шеталиште дуго 700 метара.

Он је навео да је трг направљен средствима општине, као и остали пројекти који су урађени између двије славе, додајући да је општинско руководство имало снаге, воље и способности да обезбиједи средства, као и финансијску стабилност и да се Пале сваке године развијају.

Након свечаног отварања Студентског трга приређен је ватромет и пригодан културно-умјетнички програм.

otvaranje-studentski-trg-pale