СОКОЛАЦ- Дрвопрерађивачи против избора Булајића за директора Шумског газдинства „Романија“

13. април 2017.

Чланови Удружења дрвопрерађивача Соколац и велика група грађана организовали су јутрос протест упозорења испред Генералне дирекције Јавног предузећа шумарста „Шуме Републике Српске“ којим изражавају незадовољсто избором Рајка Булајића за директора  Соколац.
Предсједник Удружења дрвопрерађивача општине Соколац Бране Витомир тврди да су дрвопрерађивачи огорчени избором Булајића на мјесто директора ШГ „Романија“, јер су увјерени да то није добро рјешење.

Витомир је новинарима у име Удружења дрвопрерађивача рекао да немају ништа против избора било ког другог човјека на мјесто директора.

!>:>;0F

„Када је Булајић у ранијем мандату био директор ШГ `Романија` сви шумски дрвни сортименти одвожени су са ових у друге крајеве и преко границе, што је доводило у питање пословање тридесетак дрвопрерађивачких капацитета“, истакао је Витомир.

Из Удружења дрвопрерађивача Соколац позивају предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједника Владе Жељку Цвијановић и представнике ресорног министарства да дођу у Соколац, разговарају са дрвопрерађивачима и чују њихово мишљење, па тек тада заузму став о овом кадровском рјешењу.

Из Удружења дрвопрерађивача поручују да представници власти Републике Српске не добијају праве информације од правих људи и не знају шта се дешава.

Дрвопрерађивачи најављују нове протесте дрвопрерађивача Сарајевско-романијске и горњодринске регије у уторак, 18. априла, када је планирана примопредаја између досадашњег директора ШГ „Романија“ Страхиње Башевића и новоименованог Рајка Булајића.

Како се окупљеним нико није обратио из Генералне дирекције „Шума Републике Српске“ у Сокоцу, они су се мирно разишли око 11.00 часова.

У Генералној дирекцији „Шума Републике Српске“ новинарима је речено да су чланови менаџмента и управе Јавног предузећа шумарства у Бањалуци на састанку Владе, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и представника дрвопрерађивача Српске.

Новоименовани директор ШГ „Романија“ Соколац Рајко Булајић није се јављао на телефонске позиве новинара Срне