САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ EYOF-a

22. март 2017.

Радна група EYOF 2019 састала се 12. пут у Олимпијском комитету Босне и Херцеговине, с циљем подршке  организацији овог великог спортског олимпијског такмичења. Разматране су многе теме као и извјештај о напретку организације EYOF-a 2019.
Након што је представљен Извјештај о прогресу организације EYOF-a 2019, Радна група је закључила да организација EYOF-a 2019 значајно напредује и да су добри резултати свакодневно видљиви. Након што је обезбијеђен организациони буџет, закључено је да ће у наредном периоду приоритетне активности бити иницирање и обезбјеђење инфраструктурног буџета, а на основу евалуације и инвентуре борилишта и потребне опреме.

ok bih
Радна група сматра да су градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и градоначелник Сарајева Абдулах Скака, који је оправдано био одсутан, на самом почетку својих мандата унијели нову енергију и показали ријешеност да се EYOF 2019 организује на врхунском нивоу. Градоначелници би у што скоријем периоду морали усагласити и посљедње детаље Мастер плана који би требало да буде усвојен на сљедећој сједници Организационог одбора EYOF-a 2019.
Радна група је с циљем интензивирања организације EYOF 2019 на састанак позвала ректора Универзитета Сарајево проф. др Рифата Шкријеља и ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф.др Радослава Грујића. Ректор Шкријељ је показао велико интересовање да студенти и професори које представља, а њих је више од 30.000, безрезервно волонтерски и експертски помогну организацију EYOF-a 2019 и буду дио организационог тима. Представници Универзитета из Источног Сарајева, савјетник ректора проф.др Грујо Бјековић и проректор за науку, истраживање и развој Универзитета Источно Сарајево проф.др Славиша Мољевић су такође понудили конкретну помоћ при организацији у сваком смислу и у складу са могућностима.
Олимпијски комитет БиХ наставиће да пружа помоћ организацији овог највећег зимског спортског олимпијског такмичења у Европи, а посебно кроз помоћ организацији путем ЕОК-а и пријатељских олимпијских комитета, те кроз подршку спортским савезима који су технички организатори спортског програма Фестивала.
Састанку су присуствовали: новоименовани градоначеник Источног Сарајева Ненад Вуковић, шеф кабинета градоначелника Источно Сарајево Веселин Мијановић, секретар градске управе града Сарајево и предсједник Скупштине EYOF-a 2019 Елвир Хаџиахметовић, те предсједник ОК БиХ Маријан Квесић, потпредсједник ОК БиХ Синиша Кисић, потпредсједник ОК БиХ и проректор за научно-истраживачки/умјетничко-истраживачки рад Универзитета у Сарајеву проф. др Изет Рађо и генерални секретар ОК БиХ Саид Фазлагић, у име фирме EYOF 2019, директор Сенахид Годињак и замјеник директора Натко Суџука. На позив Радне групе, састанку су присуствовали и челници Универзитета у Сарајеву ректор, проф.др Рифат Шкријељ, Универзитета у Источном Сарајеву, савјетник ректора проф.др Грујо Бјековић и проф.др Славиша Мољевић, проректор за науку, истраживање и развој Универзитета Источно Сарајево. Градоначеник Сарајева Абдулах Скака и ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф.др Радослав Грујић, због раније преузетих обавеза нису били у могућности да присуствују данашењем састанку.