ПОСЈЕТА КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ ЕВРОПСКОГ ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА EYOF-У 2019

2. март 2017.

У периоду од 26.- 28. фебруара EYOF 2019 посјетила је Координациона комисија Европског олимпијског комитета. Циљ посјете ове комисије јесте упознавање са тренутним стањем кад је ријеч о организацији, посјета борилиштима, размјена идеја о побољшању услова за организацију Фестивала, те упознавање комисије са представницима градова домаћина.

ccom

У склопу посјете, комисија је обишла борилишта на којима ће бити одржана такмичења у оквиру EYOF-a 2019, као и олимпијско село и мјеста на којим ће се одржавати церемоније отварања и затварања овог фестивала, као и додјела медаља. Директор је одржао радни састанак са члновима извршног комитета EYOF 2019 и запосленима у фирми „EYOF 2019“ д.о.о, у склопу којег су размијењена мишљења о даљем току организације фестивала. Осим тога, уприличена је и заједничка вечера са представницима оба града домаћина овог фестивала на којој су градоначелници истакли да су спремни да пружие сву подршку, како би се фестивал реализовао на што бољи начин.
Предсједник Координационе комисије Европског олимпијског комитета, Јозеф Либа, изразио је задовољство досадашњим радом на организацији EYOF-a 2019.
„Ово ће бити велики догађај за Босну и Херцеговину и то је сигурно највеће мулти-спортско догађање за младе у Европи. Овдје смо да се увјеримо да припреме теку добро и да препоручимо најбоље солуције за вас за даље . Ја мислим да ћемо заједно урадити добар посао у 2019. години и очекујемо да све најбоље прође „, рекао је Либа.
EYOF 2019 наставља са припремама Олимпијског фестивала за младе у складу са приједлозима Координационе комисије.