ПАЛЕ- Савез за Пале прогласио побједу у свих 10 Мјесних заједница на подручју општине Пале

14. мај 2017.

Представници Коалиције Савез за Пале на данашњој кинференцији за новинаре прогласили су убједљиву побједу на изборима за Савјете Мјесних заједница у општини Пале. Савез за Пале убједљиво је побиједио у свих 10 паљанских Мјесних заједница, а од 60 мјеста у Савјетима МЗ , кандидати Савеза за Пале освојили су чак 57.
Предсједник ОО СДС Пале Бојан Нинковић честитао је кандидатима за Савјете мјесне заједнице ову више него убједљиву побједу. Нинковић је посебно истакао рекордно велику излазност, што је, како је рекао, показатељ да су грађани Пала рекли одлучно НЕ погубној политици СНСД-а и ДНС-а.

pres foto

Савез за Пале констатује и да су грађани окренули леђа начелнику Бошку Југовићу, који је за само нешто више од пола године, колико је на функцији, потпуно разочарао грађане и своје бираче. Из Савеза за Пале наводе да су грађани јучерашњим гласањем поставили питање начелниковог легитимитета, због губитка избора у свих 10 Мјесних заједница. Осврнувши се на протекле локалне изборе, гдје је било куповине гласова од стране СНСД-а и ДНС-а, представници Коалиције су посебно нагласили да на изборима за Мјесне заједнице није било новца за куповину бирача, тако да је сада свима јасно ко у Палама има стварну подршку грађана.

Шеф изборног стаба ПДП-а за изборе за чланове Савјета Мјесних заједница Предраг Вучићевић рекао је да не прихвата квалификације о „нерегуларним“ изборима које пласирају из пораженог табора и констатује да и Савез за Пале има одређених примједби према Изборној комисији, али то никако не утиче на регуларност јуче проведених демократских избора, нити умањује убједљивост побједе. Вучићевић истиче да су у већини бирачких одбора већину имали управо СНСД и ДНС, чији су чланови надгледали цијели ток избора и на крају ставили свој потпис на резултате избора, тако да је ова побједа, како је истакао, чиста као суза.

Предсједник ОО НДП Пале Синиша Ласица рекао је да се веома брзо, за пола године, показало шта грађани мисле о политици начелника, односно СНСД-а и ДНС-а и нагласио да су избори за Савјете Мјесних заједница показали да Скупштинска већина, за разлику од начелника, има пуни легитимитет и неспорну подршку грађана.