ПАЛЕ- Првенство Републике Српске у џудоу за млађе пионире и кадете

20. март 2017.

У организацији џудо клуба „Романија“ у СПЦ „Пеки“ на Палама одржано је Првенство Републике Српске за млађе пионире и кадете, на којем је учествовало више од 300 такмичара.

Запажене резултате остварио је џудо клуб „Рандори“ из Источног Сарајева који је освојио екипну титулу за млађе пионире и укупно 11 медаља, и џудо клуб „Фамос“ коме је уручен екипни пехар у конкуренцији кадета, кадеткиња и млађих пионирки, док је укупан број освојених медаља овог клуба 14.

dzudo prvenstvo pale

Тренер џудо клуба „Романија“ из Пала Дражен Суботић каже да је ово званично Првенство Републике Српске и уједно квалификационо Првенство за Првенство БиХ које ће бити одржано следеће седмице у дворани „Славија“ у Источном Сарајеву.

„Прва четири мјеста квалификују се за првенство, а прва два улазе у репрезентацију БиХ и то су квалификације за свјетска и балканска такмичења“, истакао је Суботић и додао да је на првенству учествовало око 30 клубова, са око 300 такмичара.

„Задовољни смо одазивом јер су се одазвали сви клубови из Републике Српске. Такмичење је прошло у најбољем реду, нисмо имали повреда и ни потешкоћа у организацији“, рекао је Суботић.

Он је истакао да не може сваки клуб бити организатор једног оваковог такмичења, и да су главни услови за добијање организације првенства постигнути успјеси на прошлим такмичењима.

Тренер џудо клуба „Рандори“ из Источног Сарајева Немања Мајдов каже да је ово првенство оно што сви прво пролазе, да је прва станица и најзначајније такмичење за младји узраст.

„На овом такмичењу се препознају будући таленти. Клуб „Романија“ је врло лијепо организовао ово такмичење. Ми смо имали 7 млађих пионира који су узелу учешће и ово је за њих највећа смотра јер се препознају будући шампиони“, истакао је Мајдов и додао да је очекивао најмање 3 првака РС.