ПАЛЕ- Кошаркаши “Обилића” прикупили 782 КМ за помоћ Марку Павловићу

13. март 2017.

У СПЦ „Пеки“ у Палама одиграна је пријатељска утакмица КК „Обилић“ Пале и КК „Ген“ Сарајево, на којој је прикупљено 782 КМ за лијечење малог Марка Павловића.

Предсједник КК „Обилић“ Младен Копривица се захвалио свим људима који су издвојили дио свог драгоцјеног времена и дошли да подрже хуманитарну акцију, те на тај начин помогли у прикупљању средстава за малог Марка Павловића, којем су неопходна средства за даље лијечење.

„Резултат утакмице је у другом плану, побједник није битан, али је битно да наш Марко побиједи у својој утакмици, а то је да се излијечи. То је оно што му ми из КК „Обилић“ желимо од свег срца“, нагласио је Копривица.

kk-obilicpale-feb-2016

Копривица је истакао да ће КК „Обилић“ и нарадене двије утакмице организовати на овакав начин и да ће наплаћивати улазнице, а да ће сав прикупљени новац од продатих улазнице бити уложен у фонд за Марково лијечење.

Тренер КК „Ген“ Сарајево Енвер Халимић се захвалио КК „Обилић“ што их је позвао да учествују на овој утакмици и помогну онолико колико су у могућности да хуманитарна акција успје.

„Као и увијек, одазивамо се оваквим акцијама без обзира гдје се оне одржавају. То су ствари које зближавају људе и дјецу. Ја се надам да ћемо и даље сарађивати и одржавати пријатељске и спортске односе“ истакао је Халимић и додао да је велики број играча овог клуба и њихових родитеља дошао да подржи ову акцију.

„Ја се надам да смо успјели да помогнемо, онолико колико смо били у могућности“, изјавио је Халимић.

Играч КК „Обилић“ Игор Иконић рекао је да су сви суграђани доброг срца требали да дођу на утакмицу и подрже ову хуманитарну акцију, како би на неки начин помогли малом Марку да се избори са својом болешћу.

„Видјели смо да су се разне организације уклучиле у акцију прикупљања средстава за лијечење Марка, па смо се и ми одлучили да помогнемо. Сматрамо да ћемо одржавањем што већег броја оваквих акција успјети што брже да прикупимо средства и помогнемо нашем суграђанину да се излијечи. Мислим да је ово права акција, да ће одјекнути међу грађанима, и да ће Марко што прије оздравити“, нагласио је Иконић.