ПАЛЕ-Касиповић: Општина ће имати подршку Владе РС

16. март 2017.

Након посјете општини Пале и састанка са начелником општине Бошком Југовићем, потпредсједник Владе РС Антон Касиповић рекао је да је за Владу РС веома важно како ће се Пале развијати при чему ће општина имати пуну подршку Владе.

На састанку са начелником Пала и присуства министара финансија Зорана Тегелтије, Касиповић је изразио увјерење да ће се у тој општини, уз подршку Владе, ангажман начелника и локалне Скупштине наћи довољно енергије да се ради у интересу грађана.

PALE KASIPOVIC

„Дошли смо да чујемо који су развојни пројекти општине, које су идеје у запошљавању и да кажемо да ће Пале имати подршку Владе РС када је ријеч о запошљавању. Такође, занимала нас је и могућност подршке Владе када је ријеч о инфраструктурним пројектима“, рекао је Касиповић и додао да је за Владу РС и њега лично нарочито важно питање функционисања Универзитета.

Он је нагласио да је за развијање једне локалне заједнице неопходна квалитетна, тијесна, принципијелна и добра сарадња начелника и локалне Скупштине.

„Сви знамо примјере лоших локалних заједница у РС које су биљежиле знатан заостатак у развоју. Увјерен сам да ће се овдје уз подршку Владе, ангажман начелника и локалне скупштине пронаћи довољно енергије да се ради у интересу грађана Пала“, рекао је Касиповић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да се на данашњем састанку разговарало о генералној подршци Владе РС општини Пале и да је данашња посјета једна од најважнијих од почетка његовог мандата.

„Данас смо имали врло важних приједлога, а издвојио бих формирање одјељења Основног суда у Сокоцу на Палама. Такође, разговарали смо о подршци запошљавању преко завода за запошљавање, као и о ОЦ `Јахорина`“, истакао је Југовић и додао да је ријечи било и о финансијској подршци Владе РС инфраструктурним пројектима.