Одржана четврта сједница Извршног комитета EYOF-a

30. јун 2017.

У сали Скупштине града Источно Сарајево, јуче је одржана четврта сједница Извршног комитета  „EYOF-а 2019“.

Извршни комитет састајаће се у наредном периоду у пуном саставу свака три мјесеца, а менаџери из свих сектора обављаће састанке са руководством. Извршни комитет тренутно броји 43 члана. До краја године и даље ће се радити на попуњавању слободних мјеста у овом радном тијелу EYOF-a 2019.

Тема сједнице били су реализовани задаци по секторима и активности у претходном периоду, те методологија рада Извршног комитета у наредном периоду, као и представљање нових чланова комитета. Извршни комитет у свом саставу има 17 сектора, у склопу којих сваки сектор има менаџера и његове асистенте.

Осим чланова Извршног комитета, четвртој сједници присуствовали су и градоначелник Источног Сарајево, Ненад Вуковић, као и потпредсједник Олимпијског комитета БиХ, Синиша Кисић. Ово је уједно први пут да руководство градова домаћина и Олимпијског комитета присуствују сједници Извршног комитета, што је доказ да EYOF 2019 има подршку са различитих нивоа. Такође, сједници су присуствовали и спољни сарадници из Олимпијског комитета Србије, Дамир Штајнер и Матиц Јераша- Словенија.

eyof

Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, изразио је задовољство присуством на сједници Извршног комитета, иако то није била досадашња пракса.

„Ја сам дубоко свјестан да је Извршни комитет најважнији орган у структури EYOF-a, јер он преузима обавезе које се директно дешавају на терену. Ја лично могу да похвалим избор људи који су преузели одређене функције у оквиру Извршног комитета. Похвално је што данас имамо госте из Словеније и Србије, јер ми очекујемо подршку од сусједних земаља у организацији EYOF 2019“, рекао је Вуковић.

Вуковић напомиње да овај пројекат има декларативну подршку од институција са различитих нивоа власти, али се та подршка није код свих преточила у писани документ. Самим тим, финансијска подршка од стране Владе Републике Српске за инфраструктурне радове на подручју Источног Сарајева, није још увијек озваничена. То није случај када је у питању реализација инфраструктурног буџета на борилиштима која припадају Кантону Сарајево, обзиром да су радови на Бјелашници и Игману у току.
Директор „EYOF 2019“ д.о.о. , Сенахид Годињак, исказао је посебно задовољство што су на сједници били присутни и гости.

„Гости су имали прилику комуницирати са члановима Извршног комитета и могли добити једну реалнију слику о саставу и компетенцијама чланова, што је врло значајно за овај пројекат. С друге стране, чланови Извршног комитета су могли увидјети напоре које улажу градови домаћини и Олимпијски комитет БиХ и колико посвећености улажу у овај пројекат“, истакао је Годињак.

На сједници се могло увидјети јединство различитих институција и људи на пројекту EYOF 2019. Годињак је истакао и чињеницу да Извршни комитет броји све више чланова, те је неопходно донијети јединствену методологију рада овог радног тијела, како би крајњи продукт рада био што оперативнији, а самим тим да се чланови комитета не би доводили у положај инфериорности.

eyof1

„Мени је драго да је на сједницу Извршног комитета EYOF 2019 позван и Олимпијски комитет БиХ, који стоји у пуном капацитету на помоћи и подршци и промоцији, не само олимпијских вриједности, него и овог великог пројекта и ми смо оптимисти да ће овај пројекат бити успјешно реализован, без обзира на потешкоће на које наилазимо, истакао је Синиша Кисић.

Дамир Штајнер, извршни директор ОК Србије истакао је да Извршни комитет EYOF 2019 чине вискоко квалификовани људи у свим областима организација, што је добар показатељ да ће EYOF 2019 у Сарајеву и Источном Сарајеву бити организован на најбољи могући начин.
„Ова два града имају додатну обавезу према ЕОК-у да покажу да завређују поверење које им је дато“, рекао је Штајнер.
Такође, Штајнер истиче и подршку Олимпијског комитета Србије, као и других комитета из земаља региона.

„Наша је дужност и обавеза да се активно укључимо у организацију овог догађаја и дамо свој допринос да се дух олимпизма на овим просторима заживи како је то било ’84 године“, додао је Дамир Штајнер.

Чињеница је да нигдје људи нису толико гостољубиви као у Босни и Херцеговини, те је то један од највећих богатстава које људи из Европе треба да виде и осјете. То су потврдили и гости из Србије и Словеније који већ дуги низ година имају прилику сарађивати са људима из Босне и Херцеговине.

„Људи у Сарајеву и Источном Сарајеву знају како ће прихватити странца, као добри домаћини знају учинити да се људи осјете као особе које су пожељеле да дођу овдје“, истакао је Матиц Јераша.
Јераша додаје да су се сви прихватили овог пројекта из поштовања према људима који су носиоци пројекта. Такође, људи из Европе препознају Сарајево као олимпијски град и желе да упознају тај град у којем је била олимпијада ’84. Самим тим, људи имају велика очекивања од Сарајева и Источног Сарајева која градови домаћини требају испунити.

„Кад тад ће требати из пројектовања и визије изаћи на терен. Сада се више мање види све на папиру и то су добри резултати, али мислим да сада већ треба излазити ван оквира канцеларије. Људи ће чекати тај тренутак, јер када се изађе ван тих оквира неће бити више питања „Хоће ли бити EYOF-a?““, рекао је Јераша.