Обилазак инфраструктурних радова на Бјелашници за припрему EYOF 2019

9. јун 2017.

Делегација EYOF 2019 на челу са руководством „EYOF 2019“ д.о.о, уз присуство руководства ЗОИ ’84 и извођача радова, обишла је радове на Бјелашници поводом припреме борилишта за одржавање EYOF 2019. Делегација је упозната са планом и динамиком извођења радова на вертикалном транспорту и систему за вјештачко осњежавање.

Тренутно су у току припреме за извођење радова, а како истичу из ЗОИ ’84, наредне седмице се очекује почетак радова убрзаном динамиком, прије свега земљаних, а онда и монтажерских. До почетка зимске сезоне радови би требало да буду завршени, како би борилишта била у потпуности спремна за зиму.

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Треба подсјетити да ће се у оквиру EYOF 2019 на Бјелашници одвијати такмичења у оквиру спортова snowboard и алпско скијање.

„Данашња посјета EYOF тима олимпијској планини Бјелашница  имала је за циљ да обиђемо и да се упознамо са планском пројектном документацијом и с оним што се тренутно дешава на изградњи вертикалног транспорта и система за осњежавање. У овом тренутку највише смо базирани на пројекат осњежавања snow парка, затим стазе за snowboard cross, дијелом грађевинских и земљаних радова на нивелацији стазе 1, на којој се треба одржати тимски паралел слалом“, рекао је Сенахид Годињак, директор „EYOF 2019“ д.о.о.

Исмар Биоградлић, асистент менаџер за snowboard истиче да редовно има састанке са фирмом ЗОИ ’84 и извођачима радова, како би радови на стази 5 и 5а били успјешно изведени.

„По нашем мишљењу динамика радова протиче добро и покушавамо да додамо све оно што ће допринијети успјешности реализације фестивала“, истакао је Биоградлић.

Планом побољшања квалитете вертикалног транспорта и система за вјештачко осњежавање, увелико ће се побољшати и услови за припрему и организацију такмичења. Такође, договорено је да ће се вршити заједнички обиласци праћења динамике извођења радова, како би се све одвијало планираном динамиком у предвиђеном временском року.