На Романији се завијорила највећа застава Републике Српске

19. мај 2017.

Представници специјалних елитних јединица Војске Републике Српске из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата поставили су данас највећу заставу Републике Српске на највећи јарбол, на Равној Романији, у присуству великог броја грађана и са поруком да је јединство потребније него икада.

Застава се налази у близини магистралног пута Сарајево-Подроманија-Зворник.

Ратни командант Специјалне елитне јединице Дринског корпуса „Вукови са Дрине“, Милан Јоловић Легенда, рекао је новинарима да су се припадници елитних јединица Војске Републике Српске из протеклог рата заједно са народом окупили данас на Равној Романији и подигли заједно највећу заставу Републике Српске на највећи јарбол.

zastava_RS-Romanija

„Желимо да пошаљемо јасну поруку нашем народу и политичком руководству Српске у Сарајеву и Бањалуци да морају бити јединствени, као што смо и ми показали јединство у протеклом рату и као што смо јединствени данас овдје на Равној Романији“, поручио је Јоловић.

Он је додао да је данас на Романији договорено да наредни састанак припадника специјалних јединица Војске Републике Српске из одбрамбено-отаџбинског рата буде у августу на Вучијаку, гдје су настали елитни „Вукови“, претеча свих специјалних јединица Војске Републике Српске.

Најављено је да ће на скупу на Вучијаку бити објављена и потписана повеља о братимљењу специјалних елитних јединица Републике Српске.

У Организационом одбору овог скупа рекли су да су данас на Романији присутни припадници специјалних елитних јединица Војске Републике Српске „Вукови са Вучијака“ из Прњавора, „Пантери“ из Бијељине, Специјалне јединице „Пеша“ из Брчког, Специјалне јединице „Манда“ из Угљевика, „Вукови са Дрине“ из Зворника, „Гарде“ из Шековића, Јуришни одред из Власенице, „Бели Вукови“ са Пала и Одред МУП-а са Илиџе.

Секретар Удружења „Бели Вукови“ са Пала, Новица Капуран, рекао је да је ова највећа застава симбол државе који треба да уједини народ у одбрани Републике Српске.