Иванић одржао предавање на Филозофском факултету у Палама

12. април 2017.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић одржао је јуче на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву предавање о теми „Политичке прилике у БиХ и региону – европске интеграције и економске перспективе“.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић истакао је да се врло радо одазвао на позив Филозофског факултета, рекавши да је њему као професору задовољство разговарати са студентима.

„Младим људима не само да имате да кажете нешто, већ од њих имате шта и чути“, рекао је Иванић.

Пале - Филозофски факултет - Иванић

Он је најавио да ће ускоро имати разговоре са најбољим студентима завршних година Универзитета у Сарајеву и Бањалуци, јер према његовим ријечима, треба чути и њихова мишљења.

Иванић каже да доминантна порука коју је настојао послати јесте пут ка ЕУ.

„Колико год ЕУ имала проблема, без ње нама ће бити горе. Нећемо имати економског развоја ни стабилности и тако изоловани бавићемо се сами собом. Ако се бавимо сами собом, имаћемо 3 концепције, 3 визије БиХ и вјечито ћемо се бавити истим темама. Нећемо се помаћи напријед“, нагласио је Иванић.

Иванић је истакао да му је увијек драго доћи у Универзитет у Источном Сарајеву, јер себе на неки начин сматра и оснивачем Универзитета.

„Свих тих година у рату ја сам овдје држао предавања“, подсјетио је Иванић.

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић изразио је захвалност Иванићу што се одазвао на позив Филозофског факултета и дошао у посјету.

„Захваљујем се Иванићу што разумије значај Универзитета у Источном Сарајеву који он има посебно за источни дио РС у ова турбулентна политичка времена. Сви знамо у каквој државној заједници живимо и колико су ту политички односи компликовани“, рекао је Мастиловић и истакао да је Универзитет у Источном Сарајеву сада најзначајнија Републичка институција у источном дијелу РС.

„Самим ти, универзитет је окосница, не само развоја источног дијела РС, већ и неки гарант да ће омладина на овом простору остати везана за Универзитет у Источном Сарајеву. Надамо се да ћемо на тај начин прекинути негативни демократски процес, јер смо свједоци да нам се данас дешава нека врста тихог егзодуса. Омладина одлази са овог простора, и то може имати негативан утицај на РС“, нагласио је Мастиловић.

Он је рекао да је Иванић својим доласком дао значај Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

„Као један од најпозванијих политичара на простору БиХ он може рећи нашим студентима, професорима, и свим пристуним у ком правцу иду политички путеви у БиХ, и шта можемо очекивати у будућности када је у питању политичка сцена и политички односи на овом простору“, каже Мастиловић.