ИСТОЧНА ИЛИЏА- Игману пет бронзаних медаља на сениорском првенству Републике Српске

13. март 2017.

Каратисти Игмана освојили су пет бронзаних медаља на сениорском првенству Републике Српске, које је у суботу одржано у Зворнику. У конкуренцији 20 клубова и 70 такмичара медаље су освојили Давид Ковач (+84), Давид Крајишник (-75кг), Александар Шиљеговић (-61) и Миљана Фуртула (-55) појединачно у борбама, те мушки тим екипно у борбама.

karate-Igman

– Узимајући у обзир чињеницу да су сви наши такмичари освојили медаљу, те да су тек напунили 18 година и били најмлађа екипа, могу бити задовољан оствареним резултатом. Могло је и боље, али ово су њихови први наступи у сениорској категорији – рекао је тренер Игмана Радивоје Маунага и додао да је Игман у укупном пласману у групи екипа од 5. до 8. мјеста.

Игманове јуниорке истог дана наступале су на Маваши купу у Београду и оствариле су запажне резултате. Ана Ковач освојила је златну, Романа Калинић сребрну, а Елеонора Кујача бронзану медаљу у борбама појединачно. Екипно у борбама (Ана Ковач, Романа Калинић, Елеонора Кујача, Ана Мирјана Влачић) биле су друге, а исти резултат оствариле су и у катама екипно (Ана Ковач, Романа Калинић, Елеонора Кујача).
Игману је ово било друго такмичење након зимске паузе.